Beleggen met (vaak) vergeten vermogen

27-10-2022

Lijfrente

Met een lijfrente zet u op een fiscaalvriendelijke manier geld opzij voor een aanvulling op uw pensioen. Na jarenlang kapitaal opbouwen is het misschien binnenkort al zover: uw lijfrente komt vrij. Op dat moment heeft u de keuze uit twee mogelijkheden: uw lijfrente uitkeren of uitstellen. In beide gevallen kan het interessant zijn om met uw opgebouwde vermogen te beleggen. Dat biedt u namelijk uitzicht op een hoger rendement.

Voor welke mogelijkheden kiest u?

Vrijgekomen lijfrente uitkeren? Als uw lijfrente vrijkomt kunt u deze laten uitkeren als aanvulling op uw pensioen. Een maandelijkse uitkering voor het aantal jaren die passen bij uw situatie.

Vrijgekomen lijfrente uitstellen? Komt uw lijfrente vrij maar heeft u het kapitaal niet direct nodig, omdat u bijvoorbeeld langer blijft werken of gewoon goed kunt rondkomen van uw pensioen en AOW. Dan kan het fiscaal aantrekkelijk zijn om de uitkering van de lijfrente uit te stellen. Door bijvoorbeeld te beleggen heeft u de kans om een hoger rendement te behalen dan met sparen mogelijk is.

Welke keuze het meest passend is hangt altijd van uw persoonlijke situatie af. Daarnaast maakt het ook uit in hoeverre de lijfrente valt onder het oude fiscale regime of niet. Vanwege de lange looptijd is dit kapitaal vaak ‘vergeten vermogen’ maar daarmee niet onbelangrijk. Hoog tijd om die oude polis er eens bij te pakken en er samen met een specialist naar te kijken.

Uw lijfrente beleggen bij Fier Vermogensbeheer geeft u gezien de historische lage rente zicht op een hoger rendement en daarmee nu of straks aantrekkelijke uitkeringen. Wij helpen natuurlijk graag bij het behalen van een optimaal rendement waarbij we het risico zo veel mogelijk beperken.