Veel gestelde vragen

Waarom zou ik beleggen bij Fier Vermogensbeheer?

Fier Vermogensbeheer is een zelfstandig, actief en onafhankelijk vermogensbeheerkantoor. Echter het belangrijkste is dat wij u echt iets anders kunnen bieden dan de rest. Wij maken onder andere gebruik van handelsalgoritmes op individuele aandelen. Dit zorgt voor een hoger verwacht rendement en een lager risico. Zo kunnen we voor iedere marktsituatie de optimale portefeuille samenstellen. 

 

Hoe open ik een rekening bij Fier vermogensbeheer?

Een rekening openen is heel gemakkelijk. Wij nemen u alle administratieve zaken zo veel mogelijk uit handen. U krijgt vervolgens een rekeningnummer op uw eigen naam die valt onder het deposito garantiestelsel om zo uw vermogen maximaal te beschermen. 

Staat Fier Vermogensbeheer onder toezicht?

Fier Vermogensbeheer is een handelsnaam van De Vermogensbeheerders B.V. en bezit een vergunning op grond van de Wet financieel toezicht (Wft). Fier Vermogensbeheer staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). 

Wat gebeurt er met mijn geld als een vermogensbeheerder failliet gaat?

Helemaal niets. Uw geld staat op een rekening op úw naam, bij de (depot)bank. Daar blijft het, ook als een vermogensbeheerder failliet zou gaan. 

Wat gebeurt er met mijn beleggingen als de (depot)bank failliet gaat?

Úw beleggingen zijn veilig. Alle banken in Nederland houden de beleggingen die zij voor anderen bewaren, gescheiden van het bankbedrijf. Uw beleggingen vallen buiten de boedel van een bank en er kan nooit aanspraak op worden gemaakt.  

Kan Fier Vermogensbeheer mijn vermogen overal naartoe boeken?

Nee. Wij doen uitsluitend transacties binnen de afspraken die we met u hebben gemaakt. Uw geld kunnen we bovendien alleen overboeken naar een vaste rekening die u zelf bij uw bank aanhoudt. 

Waar worden mijn beleggingen geadministreerd en bewaard?

Fier Vermogensadvies houdt zelf geen geld en effectenrekening van zijn beleggende klanten aan. Wij openen op uw naam een effectenrekening bij een depotbank (Saxo bank). De depotbank is verantwoordelijk voor onder meer de administratieve afhandeling en de bewaring van uw effectenportefeuille.

Voor het aan- en verkopen en bewaren van uw beleggingen werken wij samen met Saxo Bank. Wij openen daar een eigen rekening op uw eigen naam. Saxo Bank heeft een Nederlandse bankvergunning. Daarmee staat Saxo Bank onder toezicht van DNB en AFM én valt Saxo Bank onder het Nederlands Depositogarantiestelsel.

 

 

Is Fier Vermogensbeheer aangesloten bij het Kifid?

Ja. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Mocht u toch een klacht hebben over onze dienstverlening, laat het ons weten. Hebben wij uw klacht niet naar uw tevredenheid afgehandeld dan kunt u een klacht indienen bij de Ombudsman van het Kifid.