De krant van morgen

26-10-2023

In de dagelijkse praktijk krijgen we bij Fier Vermogensbeheer regelmatig de vraag wat de koersreactie zal zijn van een bedrijf dat morgen de cijfers publiceert. “Had ik de krant van morgen maar” geef ik dan vaak als antwoord. Soms blijft het dan even stil en komt de reactie: “Maar jij bent toch beleggingsspecialist?” Dat klopt helemaal en die doen niet aan het voorspellen van koersen.

Als wij besluiten een aandeel te kopen dan gaat daar eerst een grondig proces aan vooraf. De cijfers van morgen zijn daarin minder relevant. Wanneer resultaten gunstig uitpakken is dat mooi meegenomen maar dat valt vooraf nooit te bepalen. Zelfs al weet iemand de resultaten van morgen, dan nog is de reactie op een beurs vaak onvoorspelbaar.

Wat doen we dan wel als beleggingsspecialisten? Wij zorgen voor een beleggingsstrategie die wendbaar is en zich aanpast aan de economische situatie waarin we ons bevinden. We doen daarin geen voorspellingen, sterker nog, de grootste fouten worden vaak gemaakt door voorspellingen. We kopen alleen beleggingen die we helemaal begrijpen.

Wij beleggen daarom niet in Bitcoin en andere Crypto. Bitcoin maakt namelijk geen winst, keert geen dividend uit en past niet binnen onze visie op beleggen. Klanten geven ons een deel van hun vermogen in handen. Op geen enkele manier willen wij dit vertrouwen beschamen door met dat geld te gaan gokken op de beurs.

Mocht er dan toch een krant van morgen bestaan dan valt daar in elk geval met zekerheid in te lezen dat de groeicijfers voor Fier Vermogensbeheer, zowel qua klanten als rendement bovengemiddeld goed zijn. En daar zijn wij best Fier op!