een op de zes Nederlanders heeft moeite met internet bankieren

18-02-2023

Als één op de zes Nederlanders moeite heeft met zelfstandig bankieren, hoe zit dat dan met beleggen? Fier Vermogensbeheer biedt de oplossing!

Afgelopen jaren hebben de drie grootste banken van Nederland, ING, Rabobank en ABN Amro een groot deel van hun lokale vestigingen gesloten en vol ingezet op digitalisering. Hierdoor is voor veel mensen die moeite hebben met bankieren een plek verdwenen om hulp te vragen.

Wat is er aan de hand?

Uit onderzoek blijkt dat 2,6 miljoen Nederlanders niet geheel zelfstandig hun bankzaken kunnen doen. Dit is geen tijdelijk probleem dat vanzelf kleiner wordt. Op het gebied van beleggen is het probleem nog groter. Beleggen gaat grotendeels online en je krijgt een standaard beleggingspakket aangeboden waarin nauwelijks ingespeeld wordt op veranderende marktomstandigheden. ‘Hierbij staat het eigen verdienmodel centraal in plaats van de klant’, aldus Bram Bakker. ‘Bij Fier Vermogensbeheer is persoonlijk klantcontact de basis en wordt er in alle situaties hulp geboden.’

Hoe Fier Vermogensbeheer hier op in speelt

Door de genoemde digitalisering en standaardisering bij banken hebben Bram, Johan en Thijs in 2020 de overstap gemaakt van bank naar zelfstandig vermogensbeheer. `We willen klanten de service bieden die ze verdienen. We luisteren naar de klant in plaats van naar de wens van de bank’, aldus Thijs van Keimpema.

Maatwerk is onze standaard

Iedere klant is uniek en heeft zijn eigen wensen qua bediening, risico en rendement. De ene klant wil thuis worden bezocht, de ander komt liever op kantoor en weer een ander wil graag telefonisch contact. Er zijn klanten die online alles bijhouden en een ander wil graag een maandelijks overzicht op papier. Al deze service wordt door de mannen geboden, hierin gaan ze heel ver.

Ook bij de invulling van de beleggingsportefeuille is er sprake van maatwerk. De ene klant wil zijn vermogen laten groeien en een ander wil een stuk inkomen uit zijn portefeuille. Fier Vermogensbeheer biedt mogelijkheden voor deze specifieke wensen en komt met maatwerkoplossingen en niet met een standaardpakket.

Persoonlijke aanpak

Fier Vermogensbeheer biedt volledige beleggingsondersteuning aan vanaf €100.000. De grootbanken bieden begeleiding door een beleggingsspecialist meestal pas aan bij €500.000 of meer.

‘Gewoon bij de mensen thuis aan tafel zitten of bij ons op kantoor in Sneek. Klanten bedienen alsof het je ouders zijn, daarvoor wil je toch het allerbeste. Zo gaan we met onze klanten om’, zegt Johan Ijsbrandij.

Actief inspelen op de actualiteit

Bram: ‘Niet denken in beperkingen, maar voor iedere klant een portefeuille op maat. Snel inspelen op een veranderende markt dat verwachten onze klanten en dat is wat we bieden. Grootbanken zijn meer olietankers geworden en kunnen hun strategie niet snel aanpassen. Bij Fier Vermogensbeheer kunnen we als een speedboot manoeuvreren en veel sneller op de actualiteit inspelen’.

Nu instappen?

Moet ik nu wel instappen? ‘Dit is een vraag die we nu veel krijgen’, zegt Thijs. ‘Mijn antwoord op die vraag is een volmondig “ja”. Er zijn volop kansen in de markt met aantrekkelijke waarderingen voor zowel specifieke aandelen als obligaties, bijvoorbeeld in zonne-energieomvormers en hernieuwbare energie.’ Onze strategie leggen we graag uit onder het genot van een kop koffie. Dit kan bij u thuis of op ons kantoor in Sneek.     

Bent u nieuwsgierig geworden en overweegt u te starten met beleggen of wilt u uw huidige beleggingen eens tegen het licht laten houden, de heren van Fier Vermogensbeheer zitten voor u klaar.