Let op geld sparen kost geld!

05-12-2020

We kennen allemaal de waarschuwing Pas op! Geld lenen kost geld. Inmiddels zal de overheid deze waarschuwing moeten uitbreiden. Voor steeds meer spaarders komt in 2021 een negatieve spaarrente in beeld. Bijna alle banken gaan 0,5% in rekening brengen bij een saldo boven € 250.000,-.

Netto is de vergoeding voor veel spaarders al jaren lang negatief. Door vermogensrendementsheffing en inflatie word je in feite elke dag armer. Dat is bijzonder, juist omdat spaarders veel waarde hechten aan de instandhouding van vermogen. Met het achterover leunen en vermogen stallen op een spaarrekening gaat dat doel niet bereikt worden. Sterker nog, met die houding is er een garantie op verlies. De waarschuwing bij beleggen is veelal dat u een deel van uw inleg kan verliezen. Voor een saldo boven € 250.000,- is het voor spaarders een garantie dat ze geld verliezen. Een spaarder zal dit wellicht niet zo ervaren, echter met een negatieve rente, inflatie en de vermogensrendementsheffing boert iedere spaarder zonder uitzondering achteruit.

Is er dan een oplossing? Gelukkig wel. Beginnen met beleggen is een goede manier om van een gegarandeerd verlies op sparen af te komen. Op welke zaken moet je allemaal letten als je gaat starten met beleggen. Dat komen we graag uitleggen in een persoonlijk gesprek. Beleggen is maatwerk en geen keuze uit een paar huisfondsen. Als de kennis en de tijd ontbreekt om zelf te beleggen maak dan de keuze voor een vermogensbeheerder. Bij Fier kan dat al vanaf € 100.000,-. Wij zijn volledig onafhankelijk en kunnen daarom kiezen voor de beste beleggingsoplossingen. U hoeft niks te doen! Wij beleggen voor u!